Peptidi – SARMs Melanotan 2

Peptidi – SARMs Melanotan 2

Peptidi - SARMs Melanotan 2

U današnje vreme, osim anaboličkih lekova i pojačivača performansi, možete kupiti suplemente koji mogu poboljšati druge aspekte života osim oblika tela i izdržljivosti za vremen treninga. Pored ovoga, ovi suplementi su dostupni sada nego ikada pre. Ljudi su pronalazili mnoge alternativne načine da kupe određene suplemente nelegalno, a u današnje vreme ti isti suplementi se mogu pronaći lako na internetu. Jedna od sintetičkih hemikalija koju često koriste muškarci i žene jeste Melanotan 2. Može se koristiti u razne svrhe i za različite rezultate.

Šta je Melanotan 2?

Melanotan je veštačka supstanca koja je prvobitno bila namenjena za tretiranje seksualne disfunkcije kod žena kao i erektilne disfunkcije kod muškaraca. Važno je napomenuti da je kliničko ispitivanje prekinuto pre nekoliko godina, tako da se ovaj lek nikada nije zvanično koristio za tretiranje ovakvih stanja niti je Agencija za hranu i lekove striktno propisala ovaj lek. Melanotan se ne bi smeo mešati sa melatoninom zbog toga što su ove dve supstance potpuno različite. U današnje vreme, ovaj preparat se uglavno koristi u dva slučaja, za potamljivanje kože i tretiranje erektilne disfunkcije. Važno je pomenuti da su mnogi korisnici naveli pozitivna iskustva sa ovim preparatom, čak iako njegova mnoga dejstva nisu istražena niti potvrđena. Takođe, različiti organizmi mogu imati različite reakcije na istu supstancu. Zbog toga je važno da budete pažljivi i da kupujete ovaj suplement samo od pouzdanog onlajn prodavca.

Melanotan je po svojim dejstvima sličan supstanci koja se prirodno nalazi u našem organizmu, melanocit-stimulišući hormon. Ovo je efekat koji Melanotan pokušava da podražava. U isto vreme, Melanotan ima sposobnost da napadne naš mozak i na taj način stimuliše erekciju. Pored ova dva slučaja, Melanotan se koristi za tretiranje nekoliko drugih stanja. Jedno od njih jeste rosacea, stanje kože koje prouzrokuje crvenilo, dilatiran krvni sud i akne, naročito u području lica. U težem obliku oboljenja, nos može biti crven i uvećan. Drugo stanje koje se tretira ovom supstancom jeste Fibromialgija. Ovo je stanje koje dovodi do čestih bolnih osećaja u kostima i mišićima koje takođe prate psihološki problemi kao što su nagle promene raspoloženja, anksioznost, uznemirenost i nesanica. Veruje se da su sva negativna dejstva Fibromialgije rezultat prevelikog razvoja bolnih osećaja u mozgu. Dakle ako Melanotan može uticati na to kako mozak funkcioniše, to verovatno može da dovede do smanjenja dejstva Fibromialgije. Melanotan se ponekad koristi kao prevencija protiv kancera kože. Daje se u obliku injekcije ispod kože pre ili u vreme izlaganja jakom suncu. Ipak, sada ne postoji jak dokaz koji može potvrditi da Melanotan može uspešno tretirati oboljenja. Verzije koje sada postoje na tržištu nisu verifikovane i mogu se smatrati eksperimentalnim.

Nuspojave

Svi suplementi mogu da prouzrokuju nuspojave. Čak iako poznajte nekoga ko reaguje veoma dobro na određeno jedinjenje, to ne podrazumeva da će vaše reakcije biti iste. Ne možete izbeći nuspojave upotrebom Melanotana. Uopšteno, ova supstanca se koristi u dva oblika, kao injekcija ili nazalni sprej. Prvi oblik je mnogo češći od drugog zato što je delotvorniji, ali može da prouzrokuje jače nuspojave. Ne postoji dovoljno pretraga u vezi sa nuspojavama Melanotana u obliku nazalnog spreja zbog čega je ovaj dio neuverljiv. Veoma česte nuspojave ubrizgavanjem melanotana jesu problemi sa probavom, mučnina, povraćanje, bolovi u stomaku, grčevi i gubitak apetita. Što se tiče psiholoških problema, ova supstanca može prouzrokovati nagle promene raspoloženja, umor, iscrpljenost, ali i spontane erekcije. Ako se korisiti za potamljivanje kože, ovaj preparat može dovesti do veoma tamne kože ili nejednake boje kože. Pojedini naučnici navode da je moguće dobiti mnogo više mladeža ili menjaju svoj oblik, veličinu i boju nakon korištenja ove supstance neko vreme. Na kraju, Melanotan može da izazove kancer kože zbog čega je preporučljivo da se konsultujete sa vašim lekarom pre nego što počnete da ga koristite.

Doziranje Melanotana

Opšte pravilo doziranja Melanotana 2, ako je u obliku injekcije, jeste to da se uzima 0.025 mg/kg dnevno. Uzima se otprilike u isto vreme svaki dan. Doza je ista da li je koristili za potamljivanje kože ili tretiranje erektilne disfunkcije. Ipak, otkako ova supstanca nije striktno propisana, ne postoji tačno propisana doza i sastojci kao i koncentracija mogu se razlikovati. Zbog toga bi trebalo da pažljivo pročitate uputstva na boci Melanotana.

Kada koristite nazalni sprej za potamljivanje kože, mnoge prodavnice suplemenata savetuju da se doza podeli na dve faze, faza unošenja i održavanja. Faza unošenja je prva gde se očekuje da uneste 2-3 ampule nazalnog spreja na dan pre izlaganja suncu. Doza se može povećati za osobe sa svetlijom kožom. Ponavljati istu dozu sve dok ne dostignete željene rezultate. Onda kada vaša koža dostigne željenu boju, ulazite u fazu održavanja. Pigment kože teži da se varati u prvobitnu boju. Ukoliko želite da održite boju duže vreme, možete to postići korištenjem iste doze Melanotana kao i u periodu faze unosa, ali ređe. Mnoge osobe ga koriste 2-3 puta sedmično kako bi održale boju kože.

Rezime

Uz brzi rast industrije sumplemenata, lakše je pronaći suplement koji odgovara svakom aspektu života. Omogućavaju vam da poboljšate vaš izgled, zdravlje, performanse ili psihološku izdržljivost kao i kognitivne veštine. Melanotan je jedan od suplemenata koji može da se koristi u višestruke svrhe. Može da doprinese tome kako vi izgledate, poboljšavajući ten kože. Može pomoći muškarcima koji imaju problema sa erektilnom disfunkcijom ili čak da umanji dejstvo pojedinih stanja ili oboljenja. Ipak, ovaj lek nije odobren i kao suplement nije striktno propisan. Prema tome, morate se držati propisane doze koja se nalazi na dekleraciji i da prestanete sa upotrebom iste ukoliko primetite neke nuspojave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×