Peptidi – SARMs

Ipamorelin – Peptidi – SARMs

Neko vreme, industrija suplemenata se fokusirala na pronalaženje načina kako da se poboljšaju performanse za vreme treninga, delotovorniju izgradnju mišićne mase, kao i poboljšanje izdržljivosti za vreme intenzivnih treninga. Ipak, tema koja se nedavno pojavila jeste o tome koji suplementi mogu usporiti ili zaustaviti proces starenja u mnogim pogledima. Ovo se može postići putem karakteristika koje se nalaze u svojstvima pojedinih peptida. Postoje različite vrste peptida na tržištu, ali one koje imaju dejstvo da nam povrate mladost su definitivno najpopularnije među muškarcima i ženama, osobama srednjeg doba kao i starijim osobama. Jedan od tih peptida je Ipamorelin i jedna od njegovih glavnih prednosti jeste činjenica da, pored vrlo uočljivih rezultata na našem telu i organizmu, ne izaziva nuspojave ili ima veoma blage neželjene efekte.

Šta je Ipamorelin?

Ipamorelin pripada gurpi jednostavnim peptida i u svom lancu sadrži 5 amino kiselina. Utiče na hormon rasta u našem organizmu,  ali supstanca samo po sebi nije hormon. U stvari, ovaj peptid je poznat kao sekretogoga hormona rasta što znači da prouzrokuje povećan nivo lučenja hormona rasta iz organizma, utičući na hipofizu. Supstanca deluje isto na hormon koji se prirodno proizvodi u našem telu „grelin“ i njegovo dejstvo dovodi do veće produkcije hormona rasta. Hormon rasta je veoma važna supstanca za normalan rast dece i tinejdžera. Osim ovog dejstva, ova supstanca ima i druga dejstva kao što što je izgradnja mišićne i koštane mase, ubrzava metabolizam, povećava proces sagorevanja masti, dajem nam više energije i obnavlja tkivo nakon povrede. Kada dođemo u 30-te, nivo hormona rasta u našem organizmu opada, otprilike od 10 do 15% svakih deset godina. Mnogi negativni životni aspekti koji dolaze sa zrelim godinama su posledica lošijeg lučenja ili niskog nivoa ove važne supstance u organizmu. Zbog toga je Ipamorelin tako delotvoran i moćan kada je u pitanju borba protiv prirodnog procesa starenja. Povećavajući nivo hormona rasta, može da nam vrati mnoge aspekte mladosti koje smo nekada imali.

Prednosti Ipamorelina

Važno je pomenuti da se Ipamorelin može koristiti kao lek za tretiranje niskog nivoa hormona, rasta kod dece i tinejdžera. Imajući normalan nivo ovog hormona je ključno za normalan razvoj i prevenciji usporenog rasta. Ipak, ova supstanca se još uvek ne koristi u velikoj meri za tretiranje takvih stanja.

Ipamorelin se češće koristi zbog svojih karakteristika protiv starenja. Mnoge osobe koje su ga koristile neko vreme navode da je to „čudotvorna supstanca“ i da im je promenila život nabolje. Ovaj lek često koriste osobe koje imaju intenzivne treninge i žele da povećaju rezultate koji mogu da proisteknu iz toga. Ipamorelin ima dejstvo koje nam pruža više energije i snage da bi izdržali naporne treninge i da savladamo osećaj iscrpljenosti. Takođe, može da doprinese obnavljanju tkiva i procesu zarastanja rana ako se povredimo tokom treninga. Može i da umanji simptome upale mišića, istegnuća i bola koji se pojavljuju nakon treninga. Redovnim korištenjem Ipamorelina može da dovede do dodavanja čiste mišićne mase mnogo lakše i brže. Ova supstanca je popularna kod osoba koje žele da izgube telesnu masu jer može da ubrza metabolizam i da doprinese efikasnijem sagorevanju masnoća. Osobe koje ne treniraju redovno zainteresovane su za ovu supstancu iz različitih razloga. Može da im poveća nivo energije, koji takođe može da dovede do porasta libida. Ipamorelin pruža i zdravstvene prednosti kao što je poboljšana imuna reakcija i smanjuje rizik od pojave pojedinih oboljenja kao što je osteoporoza. Činjenica je da ova supstanca može doprineti održavanju zdravog načina spavanja osobama koje imaju problema sa nesanicom.

Nuspojave kod Ipamorelina

Postoji samo nekoliko nuspojava. U mnogim slučajevima, nuspojave su blage i ljudi mogu da nastave da koriste ovu supstancu čak i ako im se pojave neželjeni efekti. Mnogi redovni korisnici nikada nisu primetili nijednu nuspojavu od ovog peptida. Neke od poznatih nuspojava jesu osetljivost kože oko područja gde je bilo ubrizgavanje, problemi sa probavom, mučnina, povraćanje, povećan apetit, zadržavanje tečnosti i glavobolje.

Uopšteno, naš organizam lako prerađuje peptide i retko imaju loše nuspojave. Zbog toga suplementi na bazi peptida dobijaju na značaju. Važno je znati da suplementi koji su na bazi hormona rasta umesto sekretogoge hormona rasta postoje na tržištu, ali ova dva oblika nisu ista. Dok uzimanje hormona rasta može da pruži neke efekte brže a uz koje dolaze i neprijatni neželjeni efekti. Ubrizgavanje prethodno pripremljenog hormona bilo koje vrste u krvotog može da prouzrokuje veoma neprirodne ili nejednake nivoe određenog hormona u organizmu koji može da dovede do nastanka određenih stanja ili oboljenja, kao što je kancer. Zbog toga je bolje da se opredelite za alternative peptida kada birate suplement.  

Doziranje Ipamorelina

Ipamorelin dolazi u različitim oblicima kao što su tablete, nazali sprej, potkožna injekcija (ubrizgava se ispod kože). Treća opcija je najrasprostranjenija i testirana,a koja se uvek preporučuje za upotrebu. Ubrizgava se u područje mekog tkiva kao što su butine ili stomak. Kada je u pitanju doziranje, Ipamorelin se obično uzima jednom na dan, u količini od 150 mikrograma po injekciji. Mnogi suplementi, koje možete naručiti putem interneta, sadrže više mikrograma zbog toga što u sebi sadrže mešavinu drugih supstanci pored Ipamorelina. Svaki sumplement bi trebalo da sadrži deklaraciju na kojoj se nalazi uputstvo za upotrebu. Zapamtite da uvek morate da pažljivo pročitate i da koristite ovu supstancu u skladu sa uputstvom.

Rezime

Ipamorelin je veoma moćan peptid sa dejstvom da uspori proces starenja. Može da poboljša energiju, ubrza izgradnju mišića kao i proces sagorevanja masti, poboljša vaše zdravlje ojačavajući vaš imuni sistem. Jedna od glavnih prednosti jeste činjenica da Imaporelin ima veoma blage nuspojave i pruža zadivljujuće rezultate. Kada birate odgovarajuću verziju suplementa, uvek se opredelite za injekciju i proverite deklaraciju zbog uputstva o pravilnoj upotrebi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×